De Omgeving

HET WATERHOEN IN OVERIJSSEL

Deze originele Hollandse plek in het Overijsselse riviergebied is de ideale accommodatie. In de nabije omgeving zijn veel dingen te doen, zoals zwemmen, tennissen, golfen, paardrijden, vissen, winkelen of een bezoek brengen aan een museum of restaurant. Het Waterhoen ligt dicht bij de uiterwaarden van de IJssel met veel fiets- en wandelroutes.


Het Waterhoen ligt aan de Wetering. Aan de oever is vorig jaar een zonnig terras aangelegd op het zuiden.


  1. Op warme zomerdagen kunt u zwemmen in het natuurzwembad 'De lange kolk' van de IJssel aan de Rijksstraatweg 109. 
  2. De Sallandsche Golfclub ‘de Hoek’, een prachtige 18 holes baan met een rijke historie van 80 jaar, is slechts 10 minuten rijden van de B&B. www.sallandsche.nl
  3. De Wellness ‘De Veluwse bron’ is via Deventer ook slechts een half uurtje rijden. https://veluwsebron.nl/


HAVEZATE GROOT HOENLO


Het Waterhoen is gelegen naast Groot Hoenlo. Het huis van de gastvrouw is het oude jachthuis van Kasteel Groot Hoenlo. 

Groot Hoenlo is een havezate die voor het eerst vermeld werd in 1233.


Zwolse courant van 10 november 1999:
“En in De ontdekking van de hemel beschrijft Harry Mulisch Groot Hoenlo in Olst. (...) ‘het was onmiskenbaar een kasteel: een bouwwerk dat van een huis verschilde als een adelaar van een kip’.”


Voor fiets-, e-bike- en wandelroutes bekijk deze website:

https://www.route.nl/poi/453050/groot-hoenlo


OLST 

Het Waterhoen ligt tussen Olst en Boskamp. Olst is een dorpje in de gemeente Olst-Wijhe, heeft een mooie ligging aan de IJssel en ligt tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer. Olst is een gezellig dorpje en beschikt over alle ingrediënten om even op adem te komen. Geniet je graag tussen het groen en in een waterrijke omgeving? Boek dan een dagje weg of ga er voor langere periode tussenuit in dit prachtige stukje Overijssel. Na een verblijf in het oosten van Nederland keer je met een voldaan gevoel huiswaarts


https://hierstroomtdeijssel.nl/olst/BOKKERS MOLLE OLST

Deze nog werkende molen aan de dijk en IJssel in Olst is echt een absolute aanrader voor puur handgemaakt brood en een lekker kopje koffie en nog veel meer lekkers. Het is alleen al de moeite waard om er even naar binnen te lopen. Echt een parel van een familiebedrijf. https://www.bokkersmolle.nl/bakkerij/


Bastiaan Bökkers, molenaar in hart en nieren, runt De Bökkers Mölle in Olst. Bökkers is een echte molenaars familie. Sinds 1789 in één rechte lijn van vader op zoon. Begin deze eeuw nam Bastiaan het stokje van zijn vader Henk Bökkers over. Naast molenaar is Bastiaan gediplomeerd brood en banketbakker.


OPEN WOENSDAG T/M ZATERDAG
9:00 - 18:00


ZONDAG
11:00 - 18:00


RESTAURANT 'T VEERHUYS

Lekker eten zonder poespas. En toch, overheerlijke gerechten met zorg bereid uit puur natuurlijke streekprodukten. Kom voor een gastvrij onthaal in de huiskamer aan de IJssel.

Eeuwenlang was ’t Veerhuys de gezellige gelagkamer als je moest wachten op de pont. ’s Winters rond de kachel en ’s zomers buiten onder de kastanjebomen om over de IJssel te kijken. Die sfeer is er nog; goed bewaard door Margriet en Robert. Dat moet je een keer beleven op één van de prachtigste plekjes in Salland, mooi in alle jaargetijden.


https://restaurantveerhuys.nl/

OPEN: woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 16.00 uur en in de winter zondag geopend van 16:00 – 21.00 uurSALLANDSE HEUVELRUG

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een bijzonder recreatie- en natuurgebied. Kijk op www.sallandseheuvelrug.nl voor wandelingen, fietstochten, informatie over het (afwisselende) landschap en de planten en dieren die er voorkomen. Bijzonder is dat dit de enige plek Nederland is waar de bedreigde korhoender voorkomt.


In 1346 vormde bisschop Jan Van Arkel een nieuwe bestuurlijke eenheid die hij de naam Salland gaf. De grenzen van Salland zijn enigszins diffuus, maar dat Olst er deel van uitmaakt staat buiten kijf. Globaal duidt de naam op de landstreek in het westen van de provincie Overijssel. Er zijn veel landgoederen met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen zoals Groot Hoenlo naast Het Waterhoen. 


http://www.sallandseheuvelrug.nl/


HANZESTAD DEVENTER 

Een plaats die bekend staat om de boekenmarkt en het Dickens Festijn, maar ook als groenste stad van Europa, Hanzestad en Koekstad. Het prachtige oude Deventer leer je pas echt kennen tijdens een uitgebreid bezoek. Deventer is een heerlijk compacte stad, waar je makkelijk doorheen kunt wandelen. Het historische oude centrum met de vele monumenten, pleinen en musea is al een ontdekkingstocht op zich. Maar je kunt er ook lekker ontspannen in een van de vele parken, heerlijk shoppen bij alle speciaalzaken of juist een mooie wandeling om de stad heen maken.


Deventer, Zwolle en Zutphen zijn bekende Hanzesteden met leuke markten en oude binnensteden."PERFECTE PLAATS OM EVEN HELEMAAL BIJ TE KOMEN"


Middenin de natuur, rust en alleen het geluid van de vogels.